J&T bude garantovať výnos akcií Tatry mountain resorts

Finančná skupina J&T bude garantovať výnos z akcií spoločnosti Tatry mountain resorts, a.s. a to vo výške 6 až 8 % p.a.

Finančná skupina J&T bude garantovať výnos z akcií spoločnosti Tatry mountain resorts, a.s. a to vo výške 6 až 8 % p.a. V najbližších troch rokoch akcionárom tatranskej spoločnosti ponúkne skupina v prípade nespokojnosti s vývojom ceny akcií raz ročne odkup akcií v objeme 20 mil. eur. Vyplýva to z oznámenia o garancii, ktoré v utorok zástupcovia J&T Finance Group odovzdali na Burze cenných papierov v Bratislave a Národnej banke Slovenska. „Trojročné obmedzenie poskytnutia garancie vyplýva z toho, že počas nich bude vedenie Tatry mountain resorts realizovať investičnú stratégiu a my veríme, že po jej naplnení už akcie spoločnosti nebudú potrebovať dodatočnú podporu vo forme takejto garancie,“ konštatuje spoluzakladateľ skupiny J&T Patrik Tkáč.

Finančná skupina J&T vyhlási podľa zverejnených informácií raz ročne návrh na odkup akcií spoločnosti Tatry mountain resorts. Na tento návrh môžu následne podľa hovorcu Maroša Sýkoru reagovať a ponúknuť svoje akcie na predaj tí akcionári, ktorí v tom čase budú akcionármi spoločnosti minimálne šesť mesiacov. Od zverejnenia návrhu budú mať dostatočný čas, zhruba dva týždne, na realizovanie predaja akcií. Cena, za ktorú bude J&T akcie vykupovať, bude pritom akcionárom garantovať celkový výnos z akcií, t. j. rast ceny akcií plus dividendový výnos, minimálne 6 až 8 % p.a. Finálna cena, za ktorú bude J&T akcie odkupovať, bude zverejnená až v samotnom verejnom návrhu na kúpu akcií, pričom bude závisieť najmä od aktuálnej situácie na finančných trhoch. J&T bude uspokojovať záujemcov postupne o predaj až do uplynutia termínu na predloženie ponúk resp. až po prípadné vyčerpanie limitu 20 mil. eur.

Skupina J&T sa zameriava na poskytovanie služieb spojených s privátnym bankovníctvom, správou majetku privátnych klientov a inštitúcií, investičným bankovníctvom a projektovým financovaním. Svoje služby rozvíja predovšetkým na trhoch Českej republiky, Slovenska a Ruskej federácie. Spoločnosť Tatry Mountain Resorts, a.s. pôsobí v oblasti cestovného ruchu, pričom vlastní a prevádzkuje lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier. Samotná skupina J&T vlastní približne 20 % akcií spoločnosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy