Tatranské lanové dráhy sa zlúčili s Tatry mountain resorts

Tatranské lanové dráhy, a. s. sa s účinnosťou od začiatku mája zlúčili so spoločnosťou Tatry mountain resorts, a.s. Nástupnícka spoločnosť bude podľa zverejnených informácii pokračovať v plnom rozsahu v podnikateľskej činnosti Tatranských lanových dráh, a to najmä v prevádzkovaní lyžiarskych stredísk Vysoké Tatry -Tatranská Lomnica, Vysoké Tatry – Starý Smokovec a lyžiarskeho strediska Liptovská Teplička. „Týmto krokom sme dostali naše aktivity v horských strediskách v Jasnej a Tatrách pod jeden právnický subjekt. Očakávame, že to bude pozitívna zmena pre našich obchodných partnerov aj bežnú verejnosť,“ konštatuje predseda predstavenstva Tatry mountain resorts Bohuš Hlavatý.

Návrh zmluvy o zlúčení Tatry mountain resorts s Tatranskými lanovými dráhami schválilo valné zhromaždenie spoločnosti koncom apríla. Vytvorenie Tatry mountain resorts, spoločnosti horských stredísk, hotelov a developerských projektov, umožní podľa vyjadrení manažmentu majiteľom a investorom dosiahnuť vyššie ohodnotenie ich aktív než je hodnota jednotlivých subjektov portfólia samostatne.

Spoločnosť Tatry Mountain Resorts, a.s. pôsobí v oblasti cestovného ruchu, pričom vlastní a prevádzkuje lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier. Patria sem strediská Jasná Nízke Tatry a hotely Grand Jasná, Tri studničky a Ski Záhradky, vo Vysokých Tatrách spoločnosť vlastní a prevádzkuje strediská Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Liptovská Teplička a hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica a Grandhotel Starý Smokovec.

Súvisiace články

Aktuálne správy