Trnavský SACHS bude prepúšťať

Trnava 22. decembra (TASR) – Sedemdesiat ľudí predovšetkým z výroby plánuje prepustiť od februára budúceho roka producent spojok pre osobné i nákladné automobily ZF Sachs Slovakia a.s. v Trnave. Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) nahlásila spoločnosť svoj úmysel uvoľniť výrobných a THP pracovníkoch teraz na sklonku roka, zatiaľ bez udania dôvodu hromadného prepúšťania. V súčasnosti zamestnáva ZF Sachs Slovakia a.s. 1350 ľudí, v Trnave funguje závod od roku 1993.
Miera nezamestnanosti sa v regióne Trnavy udržala ku koncu novembra na 2,71 percentách, čo predstavuje 2199 ľudí bez práce. Podľa riaditeľky odboru služieb zamestnanosti ÚPSVaR Viktórie Fogelovej sa za december ich počet zvýši, čo ale je pravidlom každý rok. Dôvodom sú ukončenia pracovných zmlúv na dohodu.
V decembri ohlásil hromadné prepúšťanie aj Electronics Systems s.r.o. v Trnave, ktorý uvoľní 39 zamestnancov, výrobca sklených vlákien Johns Manville Slovakia a.s. prepúšťa 250 pracovníkov a od novembra je známy úmysel koncernu Faurecia redukovať počet zamestnancov vo svojom závode Trnava Seating o 76 zamestnancov, čo predstavuje 36 percent z celkového počtu zamestnancov.

Súvisiace články

Aktuálne správy