MH SR predloží vláde správu hodnotiacu ochranu spotrebiteľa

Bratislava 21. septembra (TASR) – Ministerstvo hospodárstva (MH) SR zrealizovalo množstvo systémových a legislatívnych opatrení s cieľom včasnej a kvalitnej prípravy podnikateľskej sféry v nefinančnom sektore na prechod na spoločnú európsku menu euro a tiež v oblasti efektívnej ochrany ekonomických záujmov spotrebiteľov v tomto procese. Konštatuje to správa, ktorou sa v stredu bude zaoberať vláda SR na svojom rokovaní.

"Cieľom materiálu je informovať vládu SR o realizácii systémových a legislatívnych krokov v oblasti ochrany spotrebiteľa, ktoré boli dosiaľ vykonané v súvislosti s prípravou na zavedenie eura z úrovne ministerstva a jemu podriadených organizácií, ako aj z pohľadu vykonaných krokov a opatrení zo strany iných spolupracujúcich ministerstiev a ostatných orgánov štátnej správy," uvádza MH SR v správe.

Materiál obsahuje výsledky trhového dozoru v období dobrovoľného a povinného duálneho zobrazovania jednotkových cien, konverzného kurzu a ďalších povinností, vyplývajúcich z platných právnych predpisov, ďalej výsledky monitoringu vývoja spotrebiteľských cien na vnútornom trhu zo strany spotrebiteľských organizácií ako aj pripravenosť ministerstiev, iných ústredných orgánov štátnej správy a orgánov trhového dozoru na obdobie prípravy prechodu na menu euro a po zavedení eura, vrátane postupových krokov zodpovedných orgánov a inštitúcií na ďalšie obdobie.

Súvisiace články

Aktuálne správy