„Zabalení“ podnikatelia by mali ušetriť

Takmer všetky banky ponúkajú najrôznejšie druhy balíkov, ktoré by mali byť nastavené podľa toho, aké služby klient najviac využíva a či dáva prednosť osobnej návšteve banky, alebo s ňou komunikuje elektronicky.ČSOB pripravuje all inclusive balíkČSOB, a.s. pri tvorbe podnikateľských kont myslí podľa hovorkyne banky Marty Krejcarovej na päť základných atribútov: ,,Jednoduchosť, úspora poplatkov, nonstop prístup k firemným financiám, rýchle financovanie prevádzkových a investičných nákladov a v neposlednom rade pohodlie," vymenúva.Banka ponúka tri druhy podnikateľských kont a jedno pre samosprávy.

Takmer všetky banky ponúkajú najrôznejšie druhy balíkov, ktoré by mali byť nastavené podľa toho, aké služby klient najviac využíva a či dáva prednosť osobnej návšteve banky, alebo s ňou komunikuje elektronicky.

ČSOB pripravuje all inclusive balík

ČSOB, a.s. pri tvorbe podnikateľských kont myslí podľa hovorkyne banky Marty Krejcarovej na päť základných atribútov: ,,Jednoduchosť, úspora poplatkov, nonstop prístup k firemným financiám, rýchle financovanie prevádzkových a investičných nákladov a v neposlednom rade pohodlie,“ vymenúva.

Banka ponúka tri druhy podnikateľských kont a jedno pre samosprávy. „Už čoskoro uvedieme na trh all inclusive balík, v ktorom získa podnikateľ za pevný poplatok všetky služby, ktoré pre svoje každodenné podnikanie potrebuje a taktiež ho odbremení od starostí o nepopulárne agendy – účtovníctvo, dane, zálohovanie dát,“ konštatuje hovorkyňa banky.

Vo všetkých troch kontách majú podnikatelia zahrnuté zriadenie a vedenie bežného účtu v korunách, jeden výpis z účtu posielaný poštou raz do mesiaca, ČSOB Linku 24, Mobil 24, Internet banking 24 – SMS kľúč a Info 24. Rovnako je v nich zahrnutá aj možnosť Štartovacieho biznis úveru. Povolené prečerpanie je do troch miliónov korún. Spoločným znakom troch podnikateľských kont sú aj transakcie bez obmedzenia počtu. Týkajú sa platenia kartou za tovar a služby na Slovensku a v zahraničí, výberov z bankomatov ČSOB na Slovensku. V ďalších službách sa už líšia. Napríklad Podnikateľské Konto Plus zahŕňa ešte jednu medzinárodnú kartu Visa Electron chip alebo Maestro. Jeho cena je 109 Sk za mesiac. Podnikateľské Konto Elektron je určené, ako už napovedá názov, podnikateľom, ktorí dávajú prednosť službám elektronického bankovníctva. Oproti predchádzajúcemu je v ňom „zabalená“ aj jedna medzinárodná platobná karta MasterCard Standard alebo Visa Classic. Majitelia Konta Elektron majú v cene 299 Sk mesačne zahrnuté ešte zriadenie a zmenu trvalých príkazov na úhradu, inkás či súhlasov na inkasá, bez obmedzenia počtu môžu zadávať elektronicky trvalé príkazy a realizovať platby na základe trvalých príkazov a inkás.

„K tomuto kontu ponúkame homebankingový produkt ČSOB Businessbanking 24, prostredníctvom ktorého môžu realizovať off-line finančné transakcie. Benefitom pre klientov je 50-percentná zľava z mesačného poplatku,“ vysvetľuje M. Krejcarová. Konečná cena balíka aj so spomínaným produktom je potom 424 Sk.

Podnikateľské Konto Klasik je určené predovšetkým pre tých klientov, ktorí majú najradšej osobnú návštevu pobočky. Je najdrahšie – stojí 799 Sk mesačne.

Samostatným druhom je ČSOB Municipálne Konto navrhnuté špeciálne podľa potrieb samospráv, teda pre mestá a obce. Stojí 199 korún mesačne.

Dexia banka má konto Podnikateľ

Dexia banka Slovensko, a.s. ponúka klientom konto Podnikateľ. Za 99 korún mesačne banka poskytuje vedenie bežného účtu v Sk, výpisy z účtu posielané poštou raz do mesiaca na Slovensku, ročný poplatok za dve platobné karty Maestro, 50-percentnú zľavu z ročného poplatku za platobnú kartu MasterCard Standard, dva výbery mesačne z bankomatu inej banky. Konto tiež obsahuje zriadenie a využívanie služieb elektronického bankovníctva: e-Banka, Mobile Banking či Phone Banking. Konto, ktoré je učené pre podnikateľov – fyzické osoby, ďalej zahŕňa zriadenie trvalých príkazov a inkás, všetky účtovné položky za platenie platobnou kartou v obchodoch i za výbery z ATM či SMS správy zaslané bankou v rámci služby SMS Notifikácia. V konte Podnikateľ je obsiahnutý aj poplatok za priznanie, poskytnutie, predĺženie splatnosti kontokorentného úveru do výšky 200-tisíc Sk, rovnako aj poplatok za jeho administráciu a monitorovanie.

HVB Bank Slovakia ponúka päť firemných balíkov

„Pre živnostníkov sú najvhodnejšie balíky HVB Firemné konto Mini a HVB Firemné konto Basic,“ odporúča hovorkyňa HVB Bank Slovakia, a.s. Andrea Kollárová. „V prvom balíčku za 99 Sk, v druhom za 139 Sk mesačne získava klient kompletnú ponuku produktov – bežný i termínovaný účet, platobnú kartu, internet banking a 10 alebo 20 platobných, respektíve kartových operácií,“ vymenúva A. Kollárová. Pripomína, že banka ponúka aj zľavu z poplatku v prípade, že by mal podnikateľ záujem o rýchlo dostupné financovanie prevádzky alebo investície do maximálne piatich miliónov korún.

„Balík služieb je pre podnikateľa jednoznačne výhodnejšou alternatívou ako bežný účet. Klientov ani netreba ďalej motivovať k uprednostneniu balíka, výhoda je zjavná už pri porovnaní pomeru ceny a obsahu balíka,“ hovorí A. Kolárová.

HVB Firemné konto Mini okrem spomínaných služieb obsahuje poplatok za platobnú kartu Maestro alebo VISA Electron (obe bez poistenia), zriadenie a používanie služby Online Banking, ale aj poskytnutie zľavy na spracovateľské poplatky pri prevádzkovom alebo investičnom financovaní cez Business úvery a Firemný úver Flexible.

Firemné konto Basic oproti Mini ponúka o desať debetných, kreditných platobných alebo kartových operácií viac.

Okrem týchto ponúka banka aj ďalšie tri balíky: Economy, Bonus a Optimum, ktoré obsahujú väčšie množstvo bankových produktov a služieb. Napríklad firemné konto Economy za cenu 209 Sk mesačne okrem iného umožňuje 49 tuzemských debetných elektronických platobných príkazov, ktoré môže podnikateľ zadať prostredníctvom služieb Online Banking, MultiCash, Gemini. Ak bude chcieť, dostane tiež 50-percentnú zľavu z poplatku pri vystavení druhej debetnej platobnej karty.

Firemné konto Bonus stojí 399 korún mesačne a okrem vyššie spomínaných služieb umožňuje 75 tuzemských debetných elektronických platobných príkazov, ktoré môžu byť uskutočnené prostrední…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy