Pavol Rusko: Chýbala nám ponuka pripravených priemyselných parkov

Súčasnej situácii okolo vykupovania pozemkov pre investíciu Kia/Hyundai sa podľa vás nedalo vyhnúť, lebo keď ste vstúpili do deja, štát nemal pripravenú vhodnú parcelu, kde by už boli pozemky vykúpené, prípadne by bolo na ne vydané územné rozhodnutie.- Také priemyselné parky s vysporiadanými pozemkami a vydaným územným rozhodnutím nemáme a zriaďovať parky pre neznámeho investora neumožňovala ani legislatíva.

Súčasnej situácii okolo vykupovania pozemkov pre investíciu Kia/Hyundai sa podľa vás nedalo vyhnúť, lebo keď ste vstúpili do deja, štát nemal pripravenú vhodnú parcelu, kde by už boli pozemky vykúpené, prípadne by bolo na ne vydané územné rozhodnutie.

– Také priemyselné parky s vysporiadanými pozemkami a vydaným územným rozhodnutím nemáme a zriaďovať parky pre neznámeho investora neumožňovala ani legislatíva. Trvať na zmluvách s investormi pri schvaľovaní dotácií na priemyselné parky požadovalo ministerstvo financií. Keby sme do októbra minulého roku mali pripravených štyri – päť priemyselných parkov, možno by si mala Kia…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy