Bánovská samospráva má záujem dobudovať základnú technickú infraštruktúru

Samospráva Bánoviec nad Bebravou pripravuje projekt dobudovania základnej technickej infraštruktúry. Investíciu do rekonštrukcie miestnej komunikácie, chodníkov, mostného objektu a vybudovania verejného osvetlenia odhadla na 1,587 milióna eur. Dodávateľa prác hľadá cez verejnú súťaž.
Mesto má záujem zrekonštruovať cesty a chodníky vo vybraných častiach, ďalej mostné teleso na Farskej ulici. Výstavbu verejného osvetlenia plánuje na Družstevnej ulici a ulici K nemocnici za bytovými domami, priblížila radnica vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. „Nevyhnutnosť vybudovania osvetlenia vyplýva z požiadavky na osvetlenie priestranstva, ktoré v súčasnosti využívajú na prístup záchranné zložky, ako aj zabezpečenia bezpečnosti pre obyvateľov v nočných hodinách,“ zdôvodnila samospráva.
Stavebné práce má záujem radnica financovať z Operačného programu Ľudské zdroje v rámci prioritnej osi Technická vybavenosť v obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít. Investíciu odhadla na 1.587.005,04 eura bez dane z pridanej hodnoty, zákazku rozdelila na tri časti, pričom najväčšiu časť tvorí práve rekonštrukcia komunikácie a chodníkov. Ako kritérium pre výber víťaza súťaže určila najnižšiu ponúknutú cenu.

Súvisiace články

Aktuálne správy