SIH má nového predsedu predstavenstva, stal sa ním Peter Frőhlich

Slovak Investment Holding (SIH) povedie nový predseda predstavenstva. Stal sa ním Peter Frőhlich, ktorý tak vystrieda doterajšieho predsedu predstavenstva Ivana Lesaya. Ten odchádza zo svojej funkcie po dohode s Ministerstvom financií (MF) SR. Informoval o tom v stredu tlačový odbor rezortu financií.
Peter Frőhlich prichádza na post predsedu predstavenstva z vedúcej pozície v bankovom sektore, kde sa venoval predovšetkým oblasti privátneho bankovníctva a investícií.
„Cením si, že som dostal dôveru vedenia Slovenskej záručnej a rozvojovej banky a MF SR. Mojím cieľom je profesionálna a transparentná podpora verejných a súkromných investícií. Pomáhať kreatívnym malým a stredným podnikom, ktoré tvoria základ budovania lokálnej inovatívnej ekonomiky,“ uviedol Frőhlich.
SIH je akciová spoločnosť v 100-percentnom vlastníctve štátu. Jej hlavným poslaním je podpora strategických verejných i súkromných investícií na Slovensku v oblasti infraštruktúry, energetickej efektívnosti, odpadového hospodárstva, sociálnej ekonomiky a malých a stredných podnikov. Finančné prostriedky na realizáciu investícií čerpá z európskych štrukturálnych a investičných fondov. „SIH zohráva dôležitú úlohu aj v čase pandémie. Aj prostredníctvom SIH sa realizujú opatrenia na pomoc podnikateľom,“ podotklo ministerstvo.

Súvisiace články

Aktuálne správy