V P. Bystrici pripravujú nový územný plán, podnety treba podať do 31. októbra

Po januárových zmenách a doplnkoch pripravuje považskobystrická radnica úplne nový územný plán mesta. Postrehy, podnety alebo odporúčania k jeho tvorbe je možné zasielať do 31. októbra.
Ako informovala vedúca oddelenia územného plánovania mestského úradu Daniela Šešová, mesto Považská Bystrica má územný plán z roku 2008. Zmeny a doplnky v ňom robili v rokoch 2009, 2010, 2014 a 2017. Posledné zmeny a doplnky schválili začiatkom tohto roka.
„Mesto Považská Bystrica je podľa zákona o územnom plánovaní a stavebnom poriadku orgánom územného plánovania. Jeho povinnosťou je obstarávanie územnoplánovacej dokumentácie z vlastného podnetu, z podnetu iných orgánov štátnej správy a obcí a tiež z podnetu fyzických alebo právnických osôb,“ ozrejmila Šešová.
Mestské zastupiteľstvo vyčlenilo v rozpočte finančné prostriedky na začatie obstarávania nového územného plánu mesta Považská Bystrica. „Bolo to najmä z dôvodu získania aktuálneho základného nástroja územného rozvoja a starostlivosti o životné prostredie, so zameraním na funkciu bývania vrátane základného občianskeho vybavenia, rekreácie a výroby v katastrálnom území mesta a jednotlivých mestských častí. Dôvodom bolo tiež zabezpečenie prehľadnosti a jednoduchosti identifikovania jednotlivých funkčných plôch a záväzných regulatívov stanovených pre jednotlivé lokality v meste a v mestských častiach,“ doplnila.
Podnety je možné podať do 31. októbra písomnou formou do podateľne mestského úradu, e-mailom na adresu daniela.sesova@povazska-bystrica.sk alebo poštou na adresu radnice. „V súčasnosti je zaevidovaných na mestskom úrade približne 470 žiadostí o zmeny a doplnky územného plánu, ktoré podali fyzické aj právnické osoby,“ uzavrela Šešová.

Súvisiace články

Aktuálne správy