MPRV opúšťa generálna tajomníčka služobného úradu V. Fabriciusová

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR opúšťa Vladimíra Fabriciusová, ktorá v piatok z rodinných dôvodov požiadala o uvoľnenie z funkcie generálnej tajomníčky služobného úradu MPRV. Pre TASR to potvrdila rezortná hovorkyňa Anežka Šrojta Hrdá.
Poznamenala, že k zmene na uvedenej pozícii dôjde až na základe rozhodnutia vlády potom, čo bude na rokovanie kabinetu predložený návrh na jej odvolanie a vymenovanie nového generálneho tajomníka služobného úradu. Takýto návrh v súlade so zákonom predkladá podľa nej príslušný minister.
Hovorkyňa doplnila, že MPRV oceňuje prácu Fabriciusovej, ktorú od 17. apríla 2020 na úrade vykonala a výrazne tak prispela k zefektívneniu množstva interných procesov.
„Vladimíra Fabriciusová je uznávanou a medzinárodne oceňovanou odborníčkou s bohatými skúsenosťami. Vedenie MPRV SR jej preto ďakuje za kus dobre odvedenej práce v rezorte,“ uzavrela Šrojta Hrdá.
Generálny tajomník služobného úradu je služobne najvyšší vedúci zamestnanec v služobnom úrade. Plní úlohy spojené s riadením a kontrolou vykonávania štátnej služby štátnymi zamestnancami v služobnom úrade, s uplatňovaním štátnozamestnaneckých vzťahov a s organizačným zabezpečením činnosti ministerstva a iné úlohy, ktoré mu uloží minister alebo štátny tajomník.
Generálny tajomník služobného úradu tiež zastupuje ministerstvo pri príprave kolektívnej zmluvy, pri rokovaní o návrhu rozpočtu a použití prostriedkov zo sociálneho fondu a pri ďalšej súčinnosti s odborovými orgánmi zamestnancov služobného úradu.

Súvisiace články

Aktuálne správy