Commerzbank zruší v rámci svojej prestavby 2300 pracovných miest

Commerzbank zruší v rámci svojej prestavby 2300 pracovných miest. Z dôvodu prepúšťania zaznamená v poslednom kvartáli 2020 dodatočné náklady vo výške 610 miliónov eur, uviedla v pondelok nemecká banka.
Opatrenie bude mať výrazný negatívny vplyv na výsledky vo 4. štvrťroku. „Tým vytvoríme základ pre nevyhnutné budúce úspory,“ uviedla finančná riaditeľka Commerzbank Bettina Orlopp.
Commerzbank je pod tlakom z dôvodu nízkych úrokových sadzieb a digitalizácie. Banka sa dohodla s podnikovou radou na reštrukturalizačných opatreniach pre roky 2021 až 2024. Ďalšie kroky potom plánuje Commerzbank v rámci novej stratégie, ktorú predstaví v 1. štvrťroku 2021.
Najväčším akcionárom Commerzbank je od záchrany počas finančnej krízy v roku 2009 nemecký štát. V rámci banky sa už niekoľko mesiacov diskutuje o dodatočných úsporách. Po červených číslach v tomto roku je na rade sprísnenie úsporného kurzu.
Z dôvodu pokračujúcej prestavby zaznamenala Commerzbank v prvých 9 mesiacoch tohto roka stratu 162 miliónov eur po zisku 681 miliónov eur v rovnakom období pred rokom. Predstavenstvo počíta s ešte vyšším celoročným ziskom. Podľa analytikov sa banka vráti k zisku až v roku 2022.

Súvisiace články

Aktuálne správy