Mimovládny sektor musel za posledné roky, žiaľ, výrazne suplovať štát

Mimovládny sektor musel za posledné roky, žiaľ, suplovať štát "veľmi výrazným spôsobom". Uviedol to podpredseda vlády a minister financií Eduard Heger (OĽANO) po rokovaní k Plánu obnovy a odolnosti s predstaviteľmi občianskych združení a neziskových organizácií.

Mimovládny sektor musel za posledné roky, žiaľ, suplovať štát „veľmi výrazným spôsobom“. Uviedol to podpredseda vlády a minister financií Eduard Heger (OĽANO) po rokovaní k Plánu obnovy a odolnosti s predstaviteľmi občianskych združení a neziskových organizácií.
„Tých oblastí, v ktorých (mimovládne organizácie) vykonávajú prácu a pomáhajú štátu, mnohokrát dobrovoľne a neohodnotení, je veľa. Preto sme aj na stretnutí venovali pozornosť diskusiám, akým spôsobom sa tie oblasti, ktoré chceme osloviť v pláne obnovy, týkajú aj mimovládneho sektora,“ priblížil minister financií.
„Najdôležitejšia vec, o ktorej sme hovorili však je, že podpora občianskej spoločnosti na Slovensku je stále ešte ‚v plienkach‘. Je preto veľmi potrebné, aby sme investovali do aktivizmu veľa úsilia, aj z hľadiska procesov, aj z hľadiska financií,“ dodal Heger.

Súvisiace články

Aktuálne správy