Partizánska Správa káblových rozvodov bude mať nižšie základné imanie

Partizánska mestská obchodná spoločnosť Správa káblových rozvodov (SKR) bude mať nižšie základné imanie o 50.000 eur. Financie vyplatí mestu ako jedinému spoločníkovi. Zníženie základného imania odporučili valnému zhromaždeniu firmy partizánski mestskí poslanci na svojom novembrovom rokovaní.
Mesto ešte v roku 2006 poskytlo firme finančné prostriedky na vybudovanie viackanálového a viacbodového distribučného systému pre mestské časti, ako i okolité obce vo forme pôžičky vo výške viac ako 165.000 eur. Časť sumy vo výške viac ako 92.000 eur neskôr firma použila na navýšenie základného imania, pripomenul konateľ spoločnosti Milan Kráľ.
Od novembra 2006 do konca roku 2007 požiadala SKR mesto o ďalšiu pôžičku na digitalizáciu systému. Z viac ako 215.000 eur použila približne 92.000 eur na navýšenie základného imania a rozdiel splatila aj s úrokmi mestu.
SKR sa zameriava na zabezpečovanie služieb televízie v rámci mesta a blízkeho okolia a postupne aj na poskytovanie internetu v pevnej sieti. „Spoločnosť poskytovaním svojich služieb dosiahla návratnosť poskytnutých finančných prostriedkov. Preto navrhla zníženie základného imania a výplatu finančných prostriedkov jedinému spoločníkovi,“ dodal Kráľ.

Súvisiace články

Aktuálne správy