McDonalds plánuje expandovať na ruskom Ďalekom východe

Americká sieť reštaurácií s rýchlym občerstvením McDonald’s v pondelok oznámila, že plánuje expandovať na ruskom Ďalekom východe. V decembri prvýkrát otvorí reštaurácie v mestách, ako sú Chabarovsk a Vladivostok.

McDonald’s nespresnil, koľko nových reštaurácií v Rusku pribudne, uviedol však, že v prvej fáze vytvorí zhruba 300 pracovných miest.
„Rozvoj siete pobočiek v Rusku je jednou z hlavných priorít spoločnosti. V roku 2020 reťazec naďalej aktívne investuje do ruskej ekonomiky a rozširuje svoju prítomnosť na trhu,“ skonštatoval McDonald’s vo svojom vyhlásení.
"Do konca roka plánujeme otvorenie 800. pobočky v krajine," dodal reťazec.
McDonald’s má viac ako 750 reštaurácií v Rusku. Celkové investície spoločnosti v tejto krajine už prekročili 2,5 miliardy USD (2,11 miliardy eur), pričom priemerný ročný rast investícií dosahuje približne 14 %.
Svoju prvú reštauráciu v Rusku otvoril McDonald’s 31. januára 1990 v Moskve, v posledných mesiacoch existencie Sovietskeho zväzu. Približne 30.000 ľudí vtedy čakalo v rade, aby vyskúšali, ako chutí americké rýchle občerstvenie.

Súvisiace články

Aktuálne správy