Osoby vylúčené z hrania hazardných hier by mohli mať zákaz stávkovania

Osoby, ktoré sú evidované v registri fyzických osôb vylúčených z hrania hazardných hier, by mohli mať zakázané stávkovanie. Vyplýva to z novely zákona o hazardných hrách z dielne opozičného hnutia Sme rodina, ktorú poslanci Národnej rady (NR) SR v pondelok posunuli do druhého čítania.
Cieľom návrhu zákona je podľa predkladateľov doplniť pravidlá ochrany hráčov hazardných hier a zakázať stávkovanie tým osobám, ktoré sú evidované registri fyzických osôb vylúčených z hrania hazardných hier. Týmto opatrením by sa podľa poslancov obmedzili najmä finančné a sociálne následky hrania týchto hier.
Prevádzkovatelia stávkovej hry by tak mohli mať povinnosť neumožniť osobám účasť na tomto type hazardnej hry. Prevádzkovateľ hazardnej hry, ktorý prevádzkuje stávkovú hru, by na tieto účely mal byť povinný využívať register vylúčených osôb a požadovať predloženie preukazu totožnosti.
„Prevádzkovateľ internetovej hry je na tieto účely povinný požadovať údaje z preukazu totožnosti a z ďalšieho dokladu, kópie ktorých mu na tieto účely zasiela fyzická osoba, ktorá má záujem zúčastniť sa na hazardnej hre a využívať register vylúčených osôb pri každom prihlásení sa hráča na jeho hráčsky účet,“ doplnili poslanci v dôvodovej správe návrhu.
Zmeny by v prípade schválenia mohli byť účinné od 1. januára 2020.

Súvisiace články

Aktuálne správy