Fakultná nemocnica Trenčín chce kúpiť zdravotnícke vybavenie

Nemocnica vyhlásila tri verejné obstarávania, celková odhadovaná hodnota zákaziek je vyše 1,4 milióna eur bez DPH.

Fakultná nemocnica Trenčín vyhlásila tri verejné súťaže na zdravotnícke vybavenie. Podľa oznámení o vyhlásení verejného obstarávania je celková odhadovaná hodnota zákaziek vyše 1,4 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). „Vyhlásené verejné obstarávanie je súčasťou projektu Modernizácia Fakultnej nemocnice Trenčín – Nový pavilón centrálnych operačných sál, OAIM a urgentný príjem,“ informovala agentúru SITA hovorkyňa Fakultnej nemocnice Trenčín Martina Holecová. Ako uviedla, tento projekt obsahuje výstavbu nového pavilónu, v ktorom sa budú nachádzať centrálne operačné sály, OAIM, Urgentný príjem a centrálna sterilizácia.

„Predmetom verejného obstarávania je dodávka nového nerepasovaného zdravotníckeho vybavenia, ktoré je určené na zabezpečenie poskytovania zdravotnej starostlivosti v priestoroch nového pavilónu,“ uvádza sa v súťažných dokumentoch. Predmetom prvej zákazky je dodávka ventilátorov na umelú ventiláciu v hodnote takmer 570 tisíc eur, ďalšia časť verejného obstarávania sa týka dodávky stropných statívov v hodnote vyše 750 tisíc eur a posledná súťaž je vyhlásená na defibrilátory v hodnote takmer 130 tisíc eur.

Výstavba pavilónu podľa Martiny Holecovej prispeje k zlepšeniu poskytovania potrebnej zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov Trenčianskeho samosprávneho kraja. „Výstavba centrálnych operačných sál s vysokým stupňom aseptického prostredia umožní rozšíriť počet a spektrum poskytovaných výkonov v oblasti traumatológie vrátane ošetrovania kraniocerebrálnych poranení. Rovnako umožní rozšírenie počtu a spektra výkonov spondylochirurgie, ortopédie a cievnej chirurgie, ktoré nie je možné vykonávať v súčasných operačných sálach nemocnice,“ konštatovala hovorkyňa nemocnice. Ako uviedla, výstavbou nového pavilónu sa taktiež uvoľnia priestory v existujúcich budovách, ktoré budú využité pre rozšírenie intenzívnej rádiológie, čo je kľúčové pre rádiologickú invazívnu liečbu cievnych mozgových príhod, endovaskulárnych výkonov a zriadenie invazívnej kardiológie.

Zákazka má trvať 34 mesiacov. Fakultná nemocnica Trenčín požaduje na jednotlivé súťaže aj zábezpeky. V prípade ventilátorov na umelú ventiláciu je zábezpeka vyše 25 tisíc eur, na stropné statívy je požadovaná zábezpeka vo výške 37 tisíc eur a na defibrilátory je zábezpeka určená na takmer 4 tisíc eur. Lehota na predkladanie ponúk alebo žiadostí o účasť je podľa zverejnených informácií do 14. októbra tohto roku.

Súvisiace články

Aktuálne správy