Firma Procter & Gamble dostala súhlas EK na prevzatie divízie firmy Merck KGaA

Komisia dospela k záveru, že navrhnutá transakcia nevyvoláva obavy o hospodársku súťaž, pretože aktivity týchto firiem sú vo všeobecnosti komplementárne.

Európska komisia (EK) schválila akvizíciu divízie zdravotníckych produktov pre spotrebiteľov nemeckej farmaceutickej a chemickej spoločnosti Merck KGaA americkou firmou Procter & Gamble, ktorá je výrobcom spotrebiteľských tovarov. EK dospela k záveru, že navrhnutá transakcia nevyvoláva obavy o hospodársku súťaž, pretože aktivity týchto firiem sú vo všeobecnosti komplementárne. Akvizícia síce povedie k určitým horizontálnym prekrytiam v podnikaní, ale podľa zistenia EK sa po transakcii zachová dostatočná hospodárska súťaž.

Divízia zdravotníckych produktov pre spotrebiteľov firmy Merck KGaA podniká vo vývoji, výrobe a predaji zdravotníckych produktov, ktoré sú väčšinou na voľný predaj. Spoločnosť Procter & Gamble je globálnym výrobcom spotrebiteľských tovarov, vrátane čistiacich prostriedkov, zdravotníckych produktov, detskej kozmetiky a kozmetiky pre ženy.

Súvisiace články

Aktuálne správy