Finančná správa zaslala neziskovkám z dane z príjmov už vyše 46 mil. eur

Suma asignovanej dane sa bude ešte zvyšovať, keďže finančná správa pokračuje v spracúvaní odložených daňových priznaní.

Finančná správa zaslala na účty neziskoviek podiel z daní občanov a podnikateľov v objeme takmer 46,4 mil. eur. Je to časť peňazí, ktoré sa daňovníci rozhodli poukázať z dane z príjmu za rok 2017. Suma sa bude ešte zvyšovať, keďže finančná správa pokračuje v spracúvaní daňových priznaní. Doteraz ich spracovala takmer 627 tisíc.

 

Aktuálne spracúva finančná správa aj odložené daňové priznania, ktoré daňovníci podali v predĺženom termíne. Pre zhruba 20 tisíc daňovníkov, ktorí si odložili podanie daňového priznania na september 2018, pritom ešte doba na darovanie 2 % neuplynula.

Kompletné vyhodnotenie spracovania asignácie dane zverejňuje finančná správa vždy do konca januára. Počas januára zároveň zasiela finančná správa neziskovým organizáciám, ktoré dostali peniaze od daňovníkov, oznam o darcoch v prípade, ak daňovník v podanom vyhlásení vyznačil svoj súhlas so zaslaním týchto údajov prijímateľovi. Súhlas daňovníka umožňuje finančnej správe oznámiť jeho základné údaje bez výšky darovanej sumy.

Zo zaplatenej dane z príjmu právnických a fyzických osôb za rok 2016 pritom finančná správa zaslala neziskovkám na účty 64 mil. eur.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy