MMF vyzval Nemecko na zvýšenie verejných investícií

Podľa Medzinárodného menového fondu sú v Nemecku potrebné ďalšie kroky na rozhodnejšie zväčšenie domácich investícií, čo zároveň podporí obnovenie vonkajšej rovnováhy.

Medzinárodný menový fond (MMF) vyzval Nemecko, aby využilo „stále veľký fiškálny priestor“ vo svojej ekonomike na zvýšenie verejných investícií. V správe o nemeckej ekonomike, ktorú zverejnil v pondelok, MMF uviedol, že „sú potrebné ďalšie kroky na rozhodnejšie zvýšenie domácich investícií, čo zároveň podporí obnovenie vonkajšej rovnováhy.“ Fond vyzval na investície v takých oblastiach, ako je starostlivosť o deti, doprava a digitálna infraštruktúra. Podľa MMF pozitívna ekonomická situácia „poskytuje novej vláde príležitosť podniknúť účinnejšie kroky“.

Nemecké hospodárstvo v minulom roku stúplo o 2,2 percenta, čo bol jeho najsilnejší rast za šesť rokov. Podobný výkon ekonomiky krajiny sa očakáva aj v tomto roku a vláda minulý týždeň uviedla, že dobrý hospodársky rast a nízka nezamestnanosť by mali v najbližších rokoch viesť k rastu daňových príjmov.

Súvisiace články

Aktuálne správy