NDS zrušila tender na dodanie chemického posypového materiálu

Zákazku za predpokladanú cenu 27 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty nariadil zrušiť Úrad pre verejné obstarávanie.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) zrušila verejnú súťaž na dodanie chemického posypového materiálu na zimnú údržbu diaľnic a rýchlostných ciest za predpokladanú cenu 27 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (32,4 mil. eur vrátane DPH). Zákazku nariadil zrušiť Úrad pre verejné obstarávanie na základe rozhodnutia zo 16. apríla pre porušenie zákona, ktoré malo, alebo mohlo mať vplyv na výsledok verejného obstarávania.

Diaľničiari vyhlásili tender na dodanie chemického posypového materiálu počas štyroch rokov v júli minulého roka a rozdelili ho na tri časti. Po vyhlásení súťaže zmenili podmienky účasti v častiach pre ekonomické a finančné postavenie, ako aj pre technickú a odbornú spôsobilosť, pričom lehotu na predkladanie a otváranie ponúk trikrát predĺžili.

Požadovaný celkový obrat uchádzačov za posledné tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania znížili z 2 mil. eur na 1 mil. eur bez DPH a minimálny objem dodávok posypového materiálu v jednotlivých častiach zákazky zo 40 tis. na 30 tis. ton, zo 60 tis. na 30 tis. ton a z 35 tis. na 30 tis. ton. Z toho určené množstvo materiálu dodaného cisternami kleslo z 3 tis. na 2 tis. ton.

Súvisiace články

Aktuálne správy