Kamenárstvo Ulický žiada investičnú pomoc 750.000 eur, vytvorí 25 miest

, TASR Foto: thinkstock

Spoločnosť Kamenárstvo Ulický, s.r.o., žiada na rozšírenie výroby investičnú pomoc vo výške 750.000 eur, z toho vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný a nehmotný majetok 600.000 eur a vo forme úľavy na dani z príjmu 150.000 eur. Vyplýva to z investičného zámeru zverejneného Ministerstvom hospodárstva (MH) SR, ktorý na svojom pondelkovom výjazdovom rokovaní v Hnúšti prerokovala a schválila vláda.


Realizácia investičného zámeru s oprávnenými investičnými nákladmi v nominálnej výške 2,6 milióna eur je podľa MH SR rozložená na obdobie rokov 2017 až 2020. V priamej súvislosti s investičným zámerom prijímateľ investičnej pomoci do konca roku 2020 vytvorí 25 nových pracovných miest.

"Cieľom investičného zámeru je rozšírenie výroby kamenných dosiek v existujúcom priemyselnom podniku prijímateľa situovanom na hranici dvoch katastrálnych území, Rimavské Zalužany a Rimavská Baňa, v okrese Rimavská Sobota, ktorý bol k prvému dňu kalendárneho roka, v ktorom bol investičný zámer doručený Ministerstvu hospodárstva SR, zaradený medzi najmenej rozvinuté okresy (NRO)," konštatovalo MH SR vo zverejnenom investičnom zámere.

Spoločnosť Kamenárstvo Ulický, s.r.o., Rimavské Zalužany vznikla zápisom do Obchodného registra SR 1. februára 2009. Predmetom jej činnosti je najmä kamenárstvo, ako aj dokončovacie stavebné práce pri realizácii exteriérov a interiérov. Firma eviduje základné imanie vo výške 20.000 eur, pričom obchodné podiely sú vo vlastníctve štyroch fyzických osôb.

Súvisiace články

Aktuálne správy