Zmluvy o duálnom vzdelávaní podpísalo 23 zamestnávateľov s 9 školami

V Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) podpísalo na školský rok 2017/18 zmluvy o duálnom vzdelávaní celkom 23 zamestnávateľov s deviatimi školami a ponúkajú miesta pre 86 žiakov. TASR tom dnes informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.
„Bratislavský samosprávny kraj v školskom roku 2017/2018 zriaďuje 57 škôl a školských zariadení s právnou subjektivitou, z toho 14 gymnázií, 35 stredných odborných škôl, tri spojené školy, dve konzervatóriá, dve jazykové školy a jeden školský internát,“ spresnila Forman. Podľa jej informácií má BSK vo svojej pôsobnosti aj 39 školských zariadení bez právnej subjektivity, ktoré sú súčasťami škôl a sú originálnou kompetenciou samosprávneho kraja. „Ide o 21 zariadení školského stravovania, dva školské kluby detí, 12 školských internátov, tri strediská odbornej praxe a jedno centrum voľného času,“ dodala hovorkyňa BSK.
Ďalej informovala, že v školskom roku 2017/2018 bude na školách v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK pôsobiť osem centier odborného vzdelávania a prípravy (COVP). V Bratislave budú pre oblasť potravinárstva na SOŠ gastronómie a hotelových služieb, pre oblasť elektrotechniky a informačných technológií na Strednej odbornej škole (SOŠ) informačných technológií, pre oblasť stavebníctva sa SOŠ na Ivánskej ceste, pre oblasť polygrafie a médií na SOŠ polygrafickej, pre oblasť osobných služieb na SOŠ na Račianskej ulici, pre oblasť obchodu a služieb s ním spojených na SOŠ obchodu a služieb S. Jurkoviča a pre oblasť technickej a aplikovanej chémie na SOŠ chemickej, ktorá rozvíja spoluprácu so spoločnosťou Slovnaft. COVP pre oblasť poľnohospodárstva a rozvoja vidieka bude na Spojenej škole v Ivanke pri Dunaji.
Podľa Formanovej od 1. septembra došlo k zmenám názvov troch škôl – SOŠ na Kysuckej ulici v Senci sa premenuje na SOŠ automobilovú a podnikania, Pedagogická a sociálna akadémia na Bullovej ulici v Bratislave na SOŠ pedagogickú a Pedagogická a kultúrna akadémia v Modre na SOŠ pedagogickú. Mení sa aj sídlo dvoch škôl – SOŠ dopravná na Sklenárovej 9 v Bratislave od 1. septembra sídli na Kvačalovej 20, SOŠ na Komenského 27 v Pezinku sa presťahovala na Myslenickú 1.

Súvisiace články

Aktuálne správy