Prímestskú dopravu do Novej Lehoty nahradí nová linka MHD

Prímestskú autobusovú dopravu do handlovskej mestskej časti Nová Lehota nahradí mestská hromadná doprava (MHD). Zmenou, ktorá bude platiť od 1. augusta, mesto reaguje na zvýšenú potrebu autobusovej prepravy v medzimestských linkách z dôvodu zamestnanosti v Prievidzskom okrese.
„Večernú linku, ktorá mala byť zrušená, už nebude obsluhovať modrý autobus, ale linka mestskej hromadnej dopravy, teda žltý autobus. Mesto bude hradiť prepravu obyvateľov zo svojho rozpočtu v zmysle platnej zmluvy o poskytovaní služieb vo verejnom záujme s dopravcom SAD Prievidza, a. s., informovala hovorkyňa Handlovej Jana Paulínyová.
Obyvatelia Novej Lehoty využívali večerný spoj v rámci prímestskej autobusovej linky, ktorý odchádzal z centra mesta o 20.45 h počas pracovných dní. Nový spoj MHD č. 33 zo zastávky Handlová, centrum do zastávky Nová Lehota, dedina, bude posunutý v zmysle cestovného poriadku platného od 1. augusta 2017 z 20.45 h na 20.50 h, aby bol zabezpečený prestup cestujúcich z prímestskej linky z Prievidze. Odchod vratného spoja č. 34 zo zastávky Nová Lehota, dedina do zastávky Handlová, centrum bude posunutý z 21.00 h na 21.05 h. Platný cestovný poriadok nájde verejnosť na stránke prepravcu a mesta.
„Spoj je zavedený na požiadavku mesta Handlová pre obdobie od 1. augusta do konca roka 2017 a bude premávať každý deň okrem 24. a 31. decembra. Počas tohto obdobia bude sledovaná jeho vyťažiteľnosť,“ ozrejmila Paulínyová.
Predpokladané náklady na prevádzku spoja MHD od 1. augusta do 30. decembra tohto roka, teda počas 102 pracovných dní, sú vo výške 1089 eur. „Autobus za toto obdobie najazdí viac ako 1800 kilometrov a predpokladaný odhad tržieb je do 70 eur,“ vyčíslila hovorkyňa mesta.

Súvisiace články

Aktuálne správy