Carlsberg kupuje londýnsky pivovar od bývalého dílera drog, obvineného z daňových podvodov

, BI Foto: SITA/AP

Carlsberg kúpil London Fields Brewery od Juliana De Vere Whiteway-Wilkinsona. Ten bol vlani obvinený z toho, že nezaplatil daň vo výške zhruba milióna libier.

Remeselnícky pivovar bol založený v roku 2011 a získal si klientelu  vďaka nápojom ako je Craft Lager a Easy IPA. Carlsberg bude prevádzkovať pivovar v rámci spoločného podniku s Brooklynským pivovarom v New Yorku.

Whiteway-Wilkinsona zatkli v roku 2004 kvôli obchodovaniu s drogami, finančný postih vyčíslili na viac ako 3 milióny libier. Pivovar založil, keď ho v roku 2009 prepustili na slobodu, v tom čase vyhlásil, že má v úmysle zmeniť svoj život, vybudovať úspešný obchod a dlžobu štátu splácať.

Vyšetrovanie, ktoré začalo v roku 2014, však zistilo, že Whiteway-Wilkinson a jeho manželka Rosie Spence neodovzdali daňové priznania za podnikanie a neplatili dane v rokoch 2012 až 2014. Prokurátor to uznal za podvod a pokutu vyčíslil na 727 203 libier.

"Sme nadšení, že môžeme pridáať Fields Brewery do nášho rastúceho portfólia," povedal generálny riaditeľ Carlsberg pre Veľkú Britániu Julian Momen. "Myslíme si, že Londýn Fields Brewery má vďaka rozvoju obrovský potenciál," povedal. "Ďakujeme Julianovi za jeho prácu pri budovaní London Fields Brewery a vytvorení tejto vzrušujúcej značky a želáme mu do budúcna všetk dobré," dodal.

Vyšetrovanie Whiteway-Wilkinsona a jeho ženy pokračuje.

Súvisiace články

Aktuálne správy