Nálada v nemeckom sektore služieb sa mierne zhoršila

Index podnikateľského prostredia v odvetví služieb, ktorý zostavuje mníchovský inštitút Ifo, v júni klesol na 107,9 bodu z májovej úrovne 108,1 bodu.

Nálada v nemeckom sektore služieb sa v júni mierne zhoršila. Index podnikateľského prostredia v odvetví, ktorý zostavuje mníchovský inštitút Ifo, klesol na 107,9 bodu z májovej úrovne 108,1 bodu. Inštitút o tom informoval v správe, ktorú v utorok poskytol agentúre SITA. V júni sa medzimesačne zhoršila spokojnosť nemeckých podnikateľov v odvetví služieb s terajšou situáciou, ale zlepšili sa ich očakávania a stále plánujú prijímanie nových zamestnancov.

Podindex terajšej situácie v nemeckom odvetví služieb v júni oslabil na 114,3 bodu z májovej úrovne 115,2 bodu. Podindex očakávaní však posilnil na 101,8 bodu z hodnoty 101,4 bodu, na ktorej bol v predchádzajúcom mesiaci. Firmy podnikajúce v pohostinských službách uviedli, že profitujú z dobrého počasia. Veľmi dobrý vývoj podnikania hlásili aj firmy v segmente diaľkovej prepravy. Cestovné kancelárie uviedli, že ich podnikanie sa zotavuje a ich hodnotenie terajšej situácie sa zlepšilo. Pokiaľ ide o výhľad na jeseň, sú však cestovné kancelárie pesimistické.

Súvisiace články

Aktuálne správy