Vláda vyberie dvoch členov Rady ÚVO, v septembri im končí funkčné obdobie

Dvom členom Rady Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Otovi Nevickému a Jozefovi Rážovi končí 27. septembra štvorročné funkčné obdobie. Úrad vlády preto vyhlásil výzvu na predkladanie návrhov na kandidátov na tieto posty.

Vláda vymenuje dvoch členov Rady Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Dvom súčasným členom odvolacieho orgánu úradu Otovi Nevickému a Jozefovi Rážovi totiž 27. septembra končí štvorročné obdobie. Úrad vlády SR preto vyhlásil výzvu na predkladanie návrhov na kandidátov na obsadenie týchto dvoch miest. Kandidáti musia napríklad spracovať projekt na tému Analýza kritérií na vyhodnotenie ponúk s dôrazom na kritérium „najlepší pomer ceny a kvality“ vo verejnom obstarávaní v rozsahu minimálne desať strán.

Návrhy na kandidátov na členov Rady ÚVO je potrebné predkladať na úrad vlády do 14. júla do 12:00. „V súlade s uznesením vlády zo 14. júna 2017 sa výber kandidátov na člena Rady Úradu pre verejné obstarávanie uskutoční formou verejného vypočutia odbornou hodnotiacou komisiou, ktorá bola zriadená 19. júna a pozostáva z ôsmich členov,“ vyplýva z výzvy zverejnenej na webe úradu vlády.

Členmi komisie sú napríklad zástupca Rady vlády pre mimovládne neziskové organizácie, zástupca protikorupčnej iniciatívy Rule of Law (vláda zákona), zástupcovia Združenia miest a obcí Slovenska, Slovenskej akadémie vied a ďalších odborných či štátnych inštitúcií.

Rada ÚVO má deväť členov – zo zákona predsedu a dvoch podpredsedov úradu a šesť členov menovaných vládou.

Súvisiace články

Aktuálne správy