Zisk spoločnosti Hyundai v prvom kvartáli klesol o 21 %

Juhokórejská automobilka vykázala v prvom kvartáli čistý zisk 1,3 bilióna KRW, v medziročnom porovnaní to znamená prepad o 21 %.

Čistý zisk juhokórejskej automobilky Hyundai v prvom kvartáli medziročne klesol o 21 % na 1,3 bilióna juhokórejských wonov (KRW). Výsledok mierne prekonal očakávania analytikov, ktorí prognózovali zisk v sume 1,22 bil. KRW. Tržby spoločnosti stúpli o 5 % na 23,4 bil. KRW. Spoločnosť, ktorá je spolu so sesterskou firmou Kia piatym najväčším výrbocom áut na svete, v uplynulom kvarátli čelila poklesu predaja na trhoch v USA a Číne. Tento mesiac obe firmy oznámili, že pre možné zlyhania a zastavenie motora zvolávajú v USA, Kanade a Južnej Kórei na opravu 1,4 mil. áut.

Na Slovensku pôsobí sesterská firma automobilky Hyundai, spoločnosť Kia. Závod Kia Motors Slovakia je prvým a jediným výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Závod bol vybudovaný v období rokov 2004 až 2006. Aktuálne spoločnosť Kia Motors Slovakia patrí medzi troch najväčších výrobcov a exportérov na Slovensku.

Súvisiace články

Aktuálne správy