Študenti EUBA budú môcť stážovať v štruktúrach Medzinárodnej investičnej banky

Študenti a výskumní pracovníci Ekonomickej univerzity v Bratislave (EUBA) dostanú možnosť stážovať v štruktúrach Medzinárodnej investičnej banky (MIB). Môžu sa tam vzdelávať i podieľať na výskume. Dohodli sa na tom dnes rektor univerzity Ferdinand Daňo a riaditeľ regionálnej kancelárie MIB v Bratislave Igor Barát.
Daňo s Barátom podpísali takzvané Memorandum o porozumení, predpokladá viacero foriem spolupráce. „Univerzite napríklad poskytneme expertov na prednášky a semináre, umožníme stáže a študijné pobyty v rôznych štruktúrach MIB, samozrejmá je aj spolupráca pri výskumných projektoch či organizovaní vedeckých podujatí,“ vysvetlil Barát.
Výskum sa má zamerať napríklad na oblasť malého a stredného podnikania a inovácií, ale aj na hospodársky rozvoj členských štátov MIB. Medzinárodná investičná banka chce medzi slovenskými študentmi hľadať i talenty, plánuje ich osloviť ako budúcich spolupracovníkov.
Daňo si spoluprácu váži. Ako rektor univerzity cíti spoločenskú zodpovednosť. V memorande vidí možnosť na rozvoj a skvalitnenie internacionalizácie vzdelávania a výskumu EUBA. Poukázal, že vysoké školy nie sú iba o memorovaní. „Študentov majú učiť ku kritickému a nezávislému mysleniu, demokratickým hodnotám a humanizmu,“ uviedol Daňo.
Absolventi EUBA sa podľa neho uplatňujú nielen doma, ale aj v rôznych medzinárodných inštitúciách. Absolventi doktorandského štúdia boli napríklad súčasťou tímov reprezentujúcich nedávne slovenské predsedníctvo v Rade EÚ.

Súvisiace články

Aktuálne správy