Nezamestnanosť v Taliansku vo februári klesla na 11,5 %

Medzimesačne bola februárová nezamestnanosť v krajine nižšia o 0,3 percentuálneho bodu a medziročne o 0,2 percentuálneho bodu.

Februárová miera nezamestnanosti v Taliansku sa v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom podľa sezónne upravených údajov znížila o 0,3 percentuálneho bodu na úroveň 11,5 percenta. Oproti rovnakému mesiacu vlaňajška talianska nezamestnanosť klesla o 0,2 percentuálneho bodu. V krajine evidovali 2,984 mil. ľudí bez práce, čo bol oproti januáru pokles o 2,7 percenta. Informoval o tom v pondelok na svojej internetovej stránke štatistický úrad krajiny ISTAT.

Miera nezamestnanosti mladých ľudí v Taliansku vo veku 15 až 24 rokov vo februári medzimesačne tiež klesla, a to o 1,7 percentuálneho bodu na 35,2 percenta. Nezamestnanosť mládeže v krajine je však tretia najvyššia v rámci EÚ a bez práce bolo vo februári 525 tis. mladých ľudí. Miera zamestnanosti v Taliansku sa vo februári medzimesačne nezmenila a zostala na úrovni 57,5 percenta. V krajine evidovali 22,862 mil. zamestnaných ľudí.

Súvisiace články

Aktuálne správy