Na koncertoch v rámci Tatranských Vianoc sa vyzbieralo viac ako 1600 eur

Vysoké Tatry 2. januára (TASR) – Tatranské Vianoce boli tento rok mimoriadne štedré. Počas vianočných koncertov vo Vysokých Tatrách a v Poprade sa pre nadáciu Dobrý Anjel, ktorá pomáha najmä deťom trpiacimi zákernými chorobami, vyzbieralo viac ako 1600 eur. Celú sumu v závere roka "anjelom" odovzdal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Ján Mokoš.
Počas deviatich dní spojených s tatranskými Vianocami sa pod štítmi slovenských veľhôr uskutočnilo až desať rôznych podujatí na celkovo piatich miestach. Štedré boli najmä posledné podujatia, na ktorých sa realizovala zbierka pre nadáciu Dobrý Anjel. Tá prebiehala 28.12. na koncerte hudobnej skupiny Free Voices v popradskom akvaparku, ako aj v nedeľu 30.12. v kongresovej sále Grand Hotela Bellevue počas koncertu "Exclusive".
"Práve druhý spomenutý bol tou správnou bodkou za vianočným obdarovávaním. Repertoár koncertu tvorili najväčšie svetové hity, svetoznáme balady, vianočné piesne z celého sveta, koledy a gospelové piesne. Tie zazneli z úst charizmatickej speváčky a líderky projektu AMERICAN DIVAS Natasche Wright a speváka, klaviristu a skladateľa Alfreda McCrary, ktorý spieval v minulosti aj spolu s Michaelom Jacksonom," upozornila výkonná riaditeľka OOCR Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.
Vstupné na koncerty bolo dobrovoľné a mimoriadnu vianočnú atmosféru podčiarkla aj štedrosť jednotlivých darcov. Poukaz s vyzbieranou sumou 1608 eur odovzdali na záverečnom koncerte Mokoš spolu s Maťašovskou riaditeľovi nadácie Dobrý Anjel. "Práve v tomto vianočnom čase je pre mňa ešte emotívnejšie, že môžeme posunúť takúto krásnu sumu deťom, ktoré našu pomoc veľmi potrebujú," povedal po koncerte Mokoš. Tatranské Vianoce boli podľa neho dôstojným záverom ďalšieho úspešného roku pre tunajší cestovný ruch, ako aj výborným štartom hlavnej lyžiarskej sezóny v Tatrách.

Súvisiace články

Aktuálne správy