Vývoz nemeckej elektroniky zaznamenal v 1. polroku nový rekord

Frankfurt nad Mohanom 23. augusta (TASR) - Vývoz nemeckého elektronického a elektrotechnického priemyslu zaznamenal v 1.

Frankfurt nad Mohanom 23. augusta (TASR) – Vývoz nemeckého elektronického a elektrotechnického priemyslu zaznamenal v 1. polroku rekord. Vďačí za to predovšetkým vysokému dopytu z USA a Japonska.
Hodnota exportu odvetvia dosiahla v júni 13,4 miliardy eur, čo je o 8,5 % viac ako v rovnakom období vlani, informovalo dnes nemecké Združenie elektrotechnického a elektronického priemyslu ZVEI. "Bol to doteraz najvyšší júnový export," uviedol hlavný ekonóm ZVEI Andreas Gontermann. Hodnota vývozu za celý prvý polrok medziročne vzrástla o 3,5 % na 78,4 miliardy eur, čo tiež predstavuje nový rekord.
K nárastu prispel predovšetkým export do USA a Japonska. Naopak vývoz do Číny zaznamenal v 1. polroku pokles o 3 % a dodávky do eurozóny, zasiahnutej dlhovou krízou, sa znížili o 2,5 %.
Dovoz elektronických a elektrotechnických výrobkov do Nemecka sa v júni zvýšil o 5 % na 10,9 miliardy eur a za celý 1. polrok o 2,5 % na 66,2 miliardy eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy