Internet na dovolenke využíva 58 % Slovákov

Najčastejšie dovolenkári surfujú po stránkach s počasím a správami

vyšlo aj v DOM

BRATISLAVA 23. augusta (SITA) – Bez online pripojenia sa na letnej dovolenke nezaobíde približne 58 % Slovákov. Závislejší od surfovania sú pritom muži, z ktorých bez internetu nevydrží 61 % oproti 53 percentám žien. Vyplýva to z online prieskumu, ktorý na vzorke 1 200 respondentov urobila výskumná agentúra NMS Market Research v spolupráci s nezávislým portálom Heureka.sk, ktorý porovnáva slovenské internetové obchody, ich tovary a ceny.

„Vyše štvrtiny dovolenkujúcich Slovákov sa na internet pripája cez laptop a asi pätina cez mobilný telefón. Počítač v miestnom hoteli či v kaviarni využíva asi desatina opýtaných dovolenkárov,“ hovorí riaditeľ NMS Market Research Michal Osuský. „Medzi najvyhľadávanejšie stránky na dovolenke patrí počasie, spravodajstvo, i navigácie a cestovné poriadky. Približne 16 % surfujúcich dovolenkárov navštevuje aj internetové obchody,“ dopĺňa projektový manažér Heureka.sk Kamil Demuth.

Na hry a zábavu počas dovolenkovania využíva internet 11 % opýtaných. Z prieskumu ďalej vyplýva, že asi 10 % Slovákov na dovolenke nepoužíva mobil vôbec.

Súvisiace články

Aktuálne správy