VšZP vykoná zúčtovanie pre 270 tis. poistencov

Poisťovňa začala posielať výsledky ročného zúčtovania tento týždeň. Podať námietku voči výsledku môžu poistenci do 15 dní od doručenia zúčtovania.

Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) začala posielať svojim klientom výsledky ročného zúčtovania zdravotného poistenia za uplynulý rok. Podľa informácií hovorkyne VšZP Dany Gašparíkovej poisťovňa celkovo vykoná zúčtovanie pre 270 tisíc poistencov. Tí si budú môcť pozrieť celý výpočet zúčtovania v zaslaných dokumentoch. Ak s výsledkami zúčtovania nebudú súhlasiť, môžu do 15 dní od dňa doručenia podať námietku alebo nesúhlasné stanovisko. Ak to neurobia, začína plynúť 45-dňová lehota, počas ktorej je poistenec povinný zaplatiť nedoplatok a poisťovňa preplatok.

Pozrieť si výsledky, rovnako ako i podať námietky môžu klienti VšZP aj elektronicky a to cez prístupové kódy uvedené na zúčtovaní. Poistenci, ktorí nevedia, či splnili podmienky na vykonanie ročného zúčtovania, si to môžu overiť na webstránke poisťovne.

Ročné zúčtovanie zdravotného poistenia za rok 2011 je zdravotná poisťovňa povinná vykonať do konca septembra. V prípade poistencov, ktorí mali predĺženú lehotu na podanie daňového priznania, sa termín posúva na koniec októbra.

Súvisiace články

Aktuálne správy