Šéf Netflixu R. Hastings podporil Facebook kúpou akcií zhruba za 1 mil. USD

Menlo Park 12. augusta (TASR) – Reed Hastings, šéf technologickej spoločnosti Netflix, dal najavo svoju dôveru vo firmu Facebook, keď tento týždeň kúpil jej akcie v hodnote zhruba 1 milión USD (815.528 eur). Hastings je členom správnej rady Facebooku a prvým z najvyšších predstaviteľov tejto spoločnosti, ktorý zverejnil kúpu akcií od ich uvedenia na burzu v máji tohto roka.
Hodnota akcií Facebooku klesla od prvotného úpisu akcií (IPO) už takmer o 45 %, keďže po vstupe na burzu sa obchodovala na úrovni 38 USD/akcia, teraz sa však pohybuje okolo 21 USD/akcia. Bol to jeden z najočakávanejších IPO, investori však neskôr začali pochybovať, či firma bude schopná dosahovať ďalší rast tržieb.
Hastingsov nákup akcií je pre Facebook povzbudením, keďže takýto krok zo strany člena vedenia sa obyčajne chápe ako prejav dôvery v spoločnosť, najmä, ak jej akcie zaznamenávajú pokles hodnoty. Zatiaľ čo v čase IPO dosahovala trhová hodnota Facebooku približne 100 miliárd USD, v súčasnosti sa pohybuje okolo 59 miliárd USD.
Podľa informácií americkej Komisie pre burzy a cenné papiere (SEC) kúpil Hastings v stredu (8. 8.) takmer 48.000 akcií Facebooku po 21,03 USD. V ten deň uzatvorili akcie spoločnosti na úrovni 20,72 USD/akcia. V piatok uzatvorili na úrovni 21,81 USD/akcia.
Informovali o tom agentúra AP a na svojej stránke denník Wall Street Journal.

Súvisiace články

Aktuálne správy