Do Panta Rhei vstúpil nový investor, získal 40 % spoločnosti

Bratislava 11. augusta (TASR) – Najväčší predajca kníh na Slovensku spoločnosť Panta Rhei uzavrela partnerstvo s novým investorom, akciovou spoločnosťou Diversified Retail Company (DRC) a jej finančným partnerom J&T. DRC získala v Panta Rhei 40-% podiel.
Súčasným majiteľom ostáva okrem väčšinového podielu aj manažment spoločnosti. "Vzájomná spolupráca prinesie Panta Rhei možnosť pokračovať v rozvoji kultúry predaja kníh a našich obľúbených predajní a kaviarní," zhodnotil uzavretie dohody generálny riaditeľ slovenského predajcu kníh Christopher E. van der Stelt.
Podľa neho sa bude spoločnosť aj s novým partnerom naďalej sústreďovať na skvalitnenie práce s dodávateľmi a vydavateľmi. "V roku 2012 cítime pozitívne signály z trhu a predaj kníh má rastové tendencie," uviedol pre TASR Christopher E. van der Stelt.
Predseda predstavenstva a. s. DRC Igor Mrva povedal, že vstup do Panta Rhei plne korešponduje s víziou spoločnosti. "Naším cieľom bolo vybudovať alebo sústrediť do jedného holdingu najsilnejšie značky v oblasti maloobchodu a poskytovať služby kvalitnejšie ako ostatní účastníci na trhu," uviedol Mrva s tým, že sa chcú v tomto projekte zamerať na to, aby ponúkli luxus v spôsobe predaja za cenu dostupnú bežným zákazníkom.
Podpredseda predstavenstva a generálny riaditeľ skupiny J&T Patrik Tkáč uviedol, že ako finančný partner vstupujú v tomto prípade na trh, ktorý ich už dlho láka. "Vidíme tu veľký potenciál pre dosiahnutie zisku zavedením nových nápadov," dodal Tkáč.
Manažment Panta Rhei verí, že pozitíva uzatvorenej dohody veľmi rýchlo pocítia aj partneri a dodávatelia spoločnosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy