Kurz eura sa stabilizoval tesne pod 1,24 USD/EUR

Frankfurt nad Mohanom 7. augusta (TASR) - Kurz spoločnej európskej meny sa dočasne stabilizoval okolo úrovne 1,24 USD/EUR.

Frankfurt nad Mohanom 7. augusta (TASR) – Kurz spoločnej európskej meny sa dočasne stabilizoval okolo úrovne 1,24 USD/EUR. Experti však vzhľadom na makroekonomické údaje, ktoré majú byť v priebehu dnešného obchodovania zverejnené, počítajú s jej oslabením.
Dnes ráno sa euro predávalo po 1,2388 USD, teda podobne ako v pondelok (6. 8.) tesne pod 1,24 USD. Európska centrálna banka (ECB) v pondelok napoludnie stanovila referenčný kurz na 1,2379 (v piatok: 1,2245) USD/EUR.
Aj napriek nedávnemu uvoľneniu tlaku na euro hlavnou témou na devízovom trhu zostáva európska dlhová kríza. Napoludnie bude zverejnená správa o nemeckých priemyselných objednávkach. Podľa experta krajinskej banky Landesbank Hessen-Thüringen Ulricha Wortberga kríza má už negatívny vplyv aj na vývoj nemeckej ekonomiky. Najväčšiu európsku ekonomiku podľa neho čaká "ťažký druhý polrok a v ostatných krajinách eurozóny to vyzerá ešte oveľa horšie".

Súvisiace články

Aktuálne správy