S&P znížila rating Viedni a ďalším dvom spolkovým krajinám z AAA na AA+

Ratingová agentúra Standard & Poor's (S&P) odobrala Viedni a ďalším dvom rakúskym spolkovým krajinám špičkový rating a v prípade ďalších troch spolkových krajín revidovala smerom nadol výhľad ich úverového hodnotenia.

Viedeň 25. januára (TASR) – Ratingová agentúra Standard & Poor’s (S&P) odobrala Viedni a ďalším dvom rakúskym spolkovým krajinám špičkový rating a v prípade ďalších troch spolkových krajín revidovala smerom nadol výhľad ich úverového hodnotenia.
Agentúra oznámila, že znížila rating Viedne, Tirolska a Horného Rakúska z AAA na AA+. Zároveň zmenila výhľad ratingu Burgenlandska, Dolného Rakúska a Štajerska zo stabilného na negatívny. Ich doterajší rating na úrovni AA+ im zatiaľ ponechala.
S&P uviedla, že jej rozhodnutie je v súlade s krokom, ktorý urobila ešte 13. januára, keď Rakúsku ako jednej z deviatich krajín eurozóny znížila rating. Rakúsko spolu s Francúzskom vtedy prišlo o najvyšší rating AAA, keď obidvom krajinám znížila agentúra hodnotenie o jeden stupeň na AA+. V súvislosti s Rakúskom S&P oznámila, že hlavným dôvodom zníženia ratingu je vysoká angažovanosť rakúskych bánk na problematických trhoch Maďarska a Talianska.

Súvisiace články

Aktuálne správy