Podielové fondy uzavreli rok so zápornými predajmi

Najvyššie záporné predaje z jednotlivých typov fondov vykázali v poslednom minuloročnom týždni fondy peňažného trhu, a to vo výške 10,9 mil. eur.

Trend odlevu prostriedkov z podielových fondov z druhej polovice vlaňajška sa potvrdil aj v závere minulého roka. Fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) zaznamenali v posledný týždeň roku 2011 záporné čisté predaje vo výške 13,9 mil. eur. Celkové predaje pritom predstavovali 19,1 mil. eur a spätné nákupy 33 mil. eur.

Najvyššie záporné predaje z jednotlivých typov fondov vykázali fondy peňažného trhu, a to vo výške 10,9 mil. eur. Fondy krátkodobých investícií skončili v mínuse 3 mil. eur a špeciálne fondy nehnuteľností zaznamenali záporné predaje za 2,4 mil. eur. Fondy fondov vykázali mínusové predaje v objeme 1,9 mil. eur a spätné nákupy prevýšili celkové predaje v prípade špeciálnych fondov profesionálnych investorov o 604 tis. eur. V mínuse 342 tis. eur skončili aj akciové fondy a zmiešané fondy vykázali záporné predaje za 188 tis. eur.

Špeciálne fondy cenných papierov na druhej strane zaznamenali kladné čisté predaje vo výške 5,2 mil. eur a dlhopisové fondy skončili s predajmi za 238 tis. eur. Celkové predaje prevýšili spätné nákupy aj v prípade fondov z kategórie iné, a to o 13 tis. eur.

Najvyššie čisté predaje z jednotlivých správcovských spoločností zaznamenal ČP INVEST v objeme 2,1 mil. eur. Tatra Asset Management na druhej strany vykázal záporné čisté predaje za 7,2 mil. eur.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 52. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/download/1647/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy