ČSOB Leasing ku koncu septembra so ziskom 10,4 mil. eur

Za deväť mesiacov uzatvorila spoločnosť ČSOB Leasing 6 495 nových zmlúv v objeme 201 mil. eur.

Spoločnosť ČSOB Leasing dosiahla ku koncu septembra zisk 10,4 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to nárast o vyše 18 %. „Pod nárast zisku spoločnosti sa okrem viacerých úspešných obchodných aktivít podpísalo aj ďalšie výrazné zníženie objemu opravných položiek, pokles prevádzkových nákladov, ale aj nárast čistých úrokových výnosov či iných príjmov,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ČSOB Leasingu Juraj Ebringer.

Za deväť mesiacov uzatvorila spoločnosť 6 495 nových zmlúv v objeme 201 mil. eur, čo je z pohľadu obratu rast o 17 %. Objem aktuálne financovaného klientskeho portfólia sa podľa vyjadrení firmy zvýšil na viac ako 446 mil. eur pri počte takmer 29 tisíc živých zmlúv.

Najvyšší medziročný nárast obratu, o 28 % na 44 mil. eur, dosiahlo financovanie ťahačov, prívesov, návesov a autobusov. Druhý najvyšší nárast o 24 % na 68 mil. eur bol vo financovaní osobných automobilov. Za nimi skončilo financovanie strojov, zariadení a technológií pri raste o 21 % na 64 mil. eur. Medzi menšími komoditami sa spoločnosti darilo najmä vo financovaní železničných vozidiel.

Z produktového hľadiska viac ako dve tretiny nového obratu tvoril finančný a operatívny lízing, zvyšný podiel predstavoval splátkový predaj a úvery. Nové obchody s klientmi sa uzatvárali najmä v segmente podnikateľov s podielom na obrate 93 %.

ČSOB Leasing je univerzálna lízingová spoločnosť, ktorá vznikla v roku 1996. Jej akcionárom je ČSOB SR, ktorá vlastní 100 % akcií. Patrí do skupiny KBC.

Súvisiace články

Aktuálne správy