Union poisťovňa s rastom predpisu, no s vykázanou stratou

Predpísané poistné Union poisťovne sa v deviatich mesiacoch zvýšilo medziročne o 12 %, no pre náklady týkajúce sa vstupu firmy na trh poistenia motorových vozidiel vykázala stratu

Union poisťovňa dosiahla za trištvrte roka hrubé predpísané poistné 30,94 mil. eur a v medziročnom porovnaní sa zvýšilo o 12 %. Z toho neživotné poistenie zaznamenalo nárast o 21 % na 22,2 mil. eur, a to najmä vďaka vstupu na trh poistenia motorových vozidiel v polovici septembra minulého roka. Ako ďalej vyplýva zo zverejnených informácií, nová produkcia v životnom poistení klesla medziročne o 49 %. Čiastočným dôvodom bola podľa vyjadrení firmy zvýšená nezamestnanosť. V životnom poistení dosiahlo hrubé predpísané poistné 8,7 mil. eur pri poklese o 7 %.

Poisťovňa vykázala za tri kvartály stratu 543,5 tis. eur, kým v deviatich mesiacoch minulého roka evidovala zisk 825,5 tis. eur. Pod dosiahnutý hospodársky výsledok sa podpísali náklady spojené so začiatkom poskytovania poistenia motorových vozidiel. Medzi hlavné udalosti tohto roka Union zaradila aj náklady na poistné udalosti kvôli povodniam. Tie dosiahli výšku 1,9 mil. eur, z čoho 1,2 mil. eur išlo na vlastný vrub poisťovne.

Poisťovňa Union vznikla v roku 1992. Spoločnosť rozvíja svoje aktivity v oblasti životného poistenia, poskytuje služby v poistení firiem, v neživotnom poistení občanov a zameriava sa aj na cestovné poistenie, ako aj individuálne zdravotné poistenie. Od roku 1997 je majoritným akcionárom poisťovne Union finančná a poisťovacia skupina Eureko. Jej 100-percentnou dcérskou spoločnosťou je aj Union zdravotná poisťovňa, ktorá na Slovensku vznikla v roku 2006.

Súvisiace články

Aktuálne správy