Rast cien domov v Spojených štátoch sa v októbri mierne zrýchlil

Ceny domov v USA pokračovali v októbri v raste, pričom tempo rastu sa mierne zrýchlilo. Ukázala to dnes zverejnená správa agentúry Standard & Poor's (S&P).

Ceny domov v USA pokračovali v októbri v raste, pričom tempo rastu sa mierne zrýchlilo. Ukázala to dnes zverejnená správa agentúry Standard & Poor’s (S&P).
Podľa údajov index S&P CoreLogic Case-Shiller cien domov v 20 veľkých mestách USA sa zvýšil v októbri medziročne o 5,1 % po nadol revidovanom 5-% raste v predchádzajúcom mesiaci. Tempo rastu v októbri tak bolo v súlade s očakávaním ekonómov, ktorí ale vychádzali z pôvodne udávaného 5,1-% septembrového rastu, ktorý bol následne revidovaný mierne nadol.
Mierne zrýchlenie rastu zaznamenal index cien domov aj v medzimesačnom porovnaní. Rast dosiahol 0,6 % po 0,5-% raste v septembri.
Podľa ekonómov je za pokračovaním rastu cien domov viacero faktorov, medzi nimi vysoká dôvera spotrebiteľov a nízka miera nezamestnanosti. Práve v dôsledku týchto faktorov sa dá očakávať, že súčasný trend v oblasti cien domov sa v najbližšom období nezmení.

Súvisiace články

Aktuálne správy