Skupina Home Credit sa za 9-mesačné obdobie vrátila do zisku

Skupina Home Credit vytvorila za tri štvrťroky tohto roka čistý zisk vyše 131 miliónov eur po tom, ako v rovnakom období minulého roka zaznamenala stratu takmer 61 miliónov eur. Oznámila to firma, ktorá poskytuje spotrebiteľské úvery v strednej a vo východnej Európe, v Ázii a USA. Informoval o tom server novinky.cz.
Skupina oznámila, že za deväť mesiacov tohto roka dosiahla zisk na úrovni 131,4 milióna eur. V rovnakom období minulého roka vykázala stratu 60,7 milióna eur. V samotnom 3. štvrťroku vytvoril Home Credit zisk 72,1 milióna eur. K zisku prispelo pokračujúce zotavovanie podnikania Home Creditu v Rusku a naďalej silné obchodné výsledky v Ázii.
Objem úverov skupiny poskytnutých klientom na nákup spotrebného tovaru za mesiace január až september vzrástol medziročne o 77 % na 7,66 miliardy eur. V Indii Home Credit zrýchlil a poskytol v priebehu tohto obdobia o takmer 150 % viac peňazí na pôžičky než pred rokom. V Číne, ktorá je najväčším ázijským trhom Home Creditu, bolo tempo rastu ešte o niečo rýchlejšie a medziročne dosiahlo 174 %.
Celosvetová predajná sieť Home Creditu zahrňovala na konci septembra viac než 239.000 obchodných miest, z toho 113.000 bolo v Ázii. Skupina mala 16,8 milióna aktívnych klientov a počet zamestnancov Home Creditu vo svete prekročil 100.000.

Súvisiace články

Aktuálne správy