Priemerná mzda v potravinárstve v SR za tri štvrťroky stúpla na 847 eur

Priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle dosiahla v období január až september 2016 úroveň 847 eur. Oproti rovnakému obdobiu roka 2015 to predstavuje nárast o 4,3 %. Uviedla to pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.
Najvyšší medziročný nárast priemernej mesačnej mzdy nastal pri výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek, kde sa priemerná mesačná mzda 1056 eur medziročne zvýšila o 17 %. Medziročne poklesla priemerná mesačná mzda vo výrobe hotových krmív o 8 % a vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových o 0,5 %.
Viac ako priemernú mesačnú mzdu v potravinárskom priemysle v sledovanom období 2016 dosiahli zamestnanci v odbore úpravy a spracovania mlieka 947 eur, výrobe hotových krmív 939 eur, výrobe a konzervovaní hydiny 863 eur, výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek 1056 eur, výrobe ostatných potravinárskych výrobkov 994 eur, výrobe hroznového vína 892 eur, výrobe piva a sladu 1497 eur a pri stáčaní prírodných minerálnych vôd a výrobe nealko nápojov 1163 eur.
Najvyššia priemerná mesačná mzda sa za tri štvrťroky 2016 dosiahla pri výrobe piva a sladu 1497 eur a najnižšia pri výrobe pekárskych výrobkov, vrátane cukrárskych okrem trvanlivých výrobkov, vo výške 636 eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy