Existuje časovanie trhu? Aj takto môže vyzerať obchod, ktorý sa podarí raz za život

, Bloomberg Foto: TASR/AP

Šéf americkej banky JPMorgan Chase & Co Jamie Dimon tu má vo vrecku. Za najlepší obchod svojho života môže považovať stávku na vlastnú spoločnosť. Ako píše agentúra Bloomberg, skutočne mu to vyšlo.

Predseda predstavenstva a šéf najväčšej americkej bankovej spoločnosti podľa objemu aktív tento rok 11. februára nakúpil pol milióna akcií vlastnej firmy, vtedy bola ich hodnota približne 26,6 milióna dolárov. Odvtedy titul prestal klesať a posilnil o viac ako 25 percent.

Pol milióna akcií má teraz hodnotu 33,85 milióna dolárov, čo pre Dimona predstavuje zisk 7,25 milióna dolárov. Akcie JPMorgan sú teraz veľmi blízko 52-týždenného maxima, na ktorom boli vlani v novembri.

Dimon nakúpil akcie vlastnej firmy, pretože uveril tomu, že budú lacné v nadväznosti na celosvetový pokles trhu, ktorý začal v tomto roku. Tesne predtým ako akcie banky nakúpil, spadli o 20 percent a dosiahli až na dvojročná minimá. V deň, kedy akcie Dimon nakúpil, posilnili o osem percent a ďalej už neklesli.

Akcie ďalších globálnych bánk, vrátane Citigroup, Bank of America, Credit Suisse a Deutsche Bank AG, sa v tom čase tiež dostali do problémov, nie všetky ale zažili podobný comeback. V posledných týždňoch boli akcie stabilné, investori veria v cyklické oživenie a strmšiu výnosovú krivku.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy