Jadrový zisk Deutsche Telekom v 2. kvartáli vzrástol

Spoločnosť zaznamenala nárast zisku pred úrokmi, zdanením a odpismi o 8,6 % na 5,5 mld. eur, motorom rastu bol opäť americký trh.

Spoločnosť Deutsche Telekom dosiahla v druhom kvartáli nárast jadrového zisku. Aj naďalej je totiž úspešná na americkom trhu, čo kompenzovalo investície v Európe. Zisk firmy pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) vzrástol o 8,6 % na 5,5 mld. eur. Tržby skupiny v druhom kvartáli vzrástli o 2,2 % na 17,8 mld. eur. Takmer polovicu tržieb a 40 % jadrového zisku spoločnosť generovala v USA.

V Nemecku a v ďalších regiónoch Európy Deutsche Telekom pokračoval v investíciách do modernizácie sietí, ktoré zvýšil o 3,5 % na 2,66 mld. eur. Spoločnosť ďalej vo štvrtok zopakovala, že za celý rok 2016 očakáva zisk EBITDA okolo 21 mld. eur a voľný cash flow zhruba 4,9 mld. eur.

Súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group je operátor Slovak Telekom. Skupinu Slovak Telekom tvoria materská spoločnosť Slovak Telekom a jej dcérske spoločnosti Zoznam, Zoznam Mobile, Telekom Sec, PosAm a Digi Slovakia.

Súvisiace články

Aktuálne správy