Dôvera francúzskych spotrebiteľov sa mierne zhoršila

Zložený index dôvery francúzskych domácností v júli klesol o 1 bod na úroveň 96 bodov.

Dôvera francúzskych spotrebiteľov sa v júli mierne zhoršila. Vyplýva to z prieskumu štatistického úradu krajiny INSEE, ktorého výsledky v stredu zverejnil na svojej internetovej stránke. Zložený index dôvery francúzskych domácností klesol druhý mesiac po sebe. V júli si pohoršil o jeden bod na úroveň 96 bodov. Štatistický úrad však pripomenul, že prieskum uskutočnil od 28. júna do 16. júla a iba dve percentá respondentov odpovedali po teroristickom útoku v Nice zo 14. júla.

Francúzske domácnosti v júli horšie vnímali svoju osobnú finančnú situáciu v uplynulých dvanástich mesiacoch. Podindex odzrkadľujúci toto hodnotenie stratil štyri body a klesol na najnižšiu úroveň od augusta 2015, a to na -27 bodov. Podindex odzrkadľujúci očakávanú osobnú finančnú situáciu v nasledujúcich dvanástich mesiacoch si prilepšil o jeden bod na -9 bodov.

Podindexy, ktoré mapujú to, ako francúzske domácnosti hodnota svoju životnú úroveň v uplynulých aj v nasledujúcich dvanástich mesiacoch, sa mierne zlepšili, a to zhodne o jeden bod na -52 a -31 bodov. Obavy Francúzov z nezamestnanosti sa zmenšili. Index, ktorý to odzrkadľuje, sa zlepšil o tri body na úroveň 25 bodov.

Súvisiace články

Aktuálne správy