Objem fúzií a akvizícií môže pre brexit klesnúť

Objem fúzií a akvizícií vo Veľkej Británii v najbližších piatich rokoch klesne o 240 mld. USD dokonca aj pri relatívne rýchlom vystúpení z EÚ, ktoré zachová prístup krajiny na jednotný trh, tvrdí štúdia právnej firmy spoločnosti Baker & McKenzie.

Objem fúzií a akvizícií by mohol v najbližších piatich rokoch globálne klesnúť až o 1,6 bil. USD, ak Británia rýchlo nedohodne taký odchod z EÚ, ktorý jej zachová prístup na jednotný trh. Uviedla to právna firma Baker & McKenzie v správe, ktorú zverejnila v pondelok. „Aktívny trh fúzií a akvizícií je o dôvere a spoľahlivosti,“ uviedol vo vyhlásení Michael DeFranco zo spoločnosti Baker & McKenzie.

Napriek poklesu objemu fúzií a akvizícií sa podľa firmy Baker & McKenzie veľa aktivity aj tak zachová v Londýne vzhľadom na prvenstvo anglického práva pri cezhraničných transakciách a preto, že Londýn „si zachová pozoruhodnú koncentráciu finančných, právnych a ekonomických talentov.“

Odhlasovanie odchodu z EÚ pravdepodobne spôsobí pokles objemu fúzií a akvizícií vo Veľkej Británii v najbližších piatich rokoch o 240 mld. USD, čiže o 24 percent, dokonca aj pri relatívne rýchlom vystúpení, ktoré zachová prístup krajiny na jednotný trh, konštatuje štúdia. Tento pokles bude v objeme 340 mld. USD, čiže o 34 %, ak sa Británii nepodarí dohodnúť priaznivé podmienky.

(1 EUR = 1,1014 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy