Trh so zájazdmi sa tento rok v Česku prepadne zhruba o pätinu

Trh so zájazdmi sa tento rok v Česku v dôsledku utečeneckej krízy a pre obavy ľudí z ciest do niektorých krajín prepadne približne o 20 %. Tohtoročná letná sezóna bude navyše prvou, ktorá bude bez „last minute“ zájazdov, tvrdí šéf Exim Tours Ferid Nasr. Informoval o tom server iDNES.cz.
„Trh pôjde nadol, môj odhad je minimálne o 20 % medziročne,“ povedal generálny riaditeľ najväčšej českej cestovnej kancelárie. Exim Tours obmedzila na leto ponuku dovoleniek do Turecka, Tuniska, Egypta a časti gréckych ostrovov o 50 %.
Niektoré európske destinácie ako Španielsko, najmä Malorka, ale aj Taliansko a Bulharsko pritom už teraz hlásia až 80-% vypredanosť hotelových kapacít na hlavnú sezónu. Minulý rok boli hotelové kapacity v tomto období roka vypredané na 40 %.
„Sezóna bude tento rok bez last minute zájazdov. Ani zájazdy „na poslednú chvíľu“ do Turecka či Tuniska nebudú, pretože sme kapacitne obmedzení,“ dodal Nasr.
Tento rok Exim Tours výrazne zvýšila ponuku leteckých zájazdov do Talianska a Španielska. Desaťkrát sa zvýšila ponuka zájazdov vlastnou dopravou do Rakúska, Talianska, Maďarska a na Slovensko. „Máme obrovský nárast dopytu pri zájazdoch autom. Pre nás ani pre klienta to však nie je satisfakcia,“ dodal riaditeľ. Podľa Nasra je pri tomto type zájazdov pridaná hodnota CK, a tým aj marža, minimálna. Aj v prípade klientov, ktorí často už nemajú inú možnosť, ako sa dostať na dovolenku, je spokojnosť s touto dovolenkou nižšia.

Súvisiace články

Aktuálne správy