Prezident vyzval reťazce na podporu domácich výrobkov

Prezident SR Andrej Kiska v pondelok diskutoval so zástupcami obchodníkov o tom, ako zvýšiť podiel slovenských výrobkov na pultoch.

Slovenské výrobky by v obchodoch mali mať väčšiu podporu. Uviedol to po stretnutí so zástupcami obchodných reťazcov prezident SR Andrej Kiska. „Diskutovali sme o tom, aká je situácia, čo môžeme spraviť pre to, aby tí, ktorí poľnohospodárske výrobky vyrábajú, spracúvajú, aby ich mohli na Slovensku aj predávať. Vyzval som, aby sme spravili väčšiu podporu kvalitným slovenským výrobkom, aby sme im dali šancu,“ apeloval Kiska.

Podľa hlavy štátu si treba uvedomiť, že obchodné reťazce nesmú byť nepriateľom štátu. „Musíme uvažovať aj o tom, ako sa im funguje v našej krajine, aké podmienky pre ich prácu v porovnaní s inými krajinami vytvárame. Ale na druhej strane treba skutočne ich požiadať a poprosiť, aby túto šancu naši výrobcovia mali,“ poznamenal Kiska. Prezident tiež upozornil, že v susednom Rakúsku je 85 % výrobkov na pultoch rakúskeho pôvodu, pričom u nás je to len 40 percent. „Musíme uvažovať o tom ako tomu pomôcť, a to bolo predmetom stretnutia,“ uzavrel.

Súvisiace články

Aktuálne správy