Volkswagen verí, že priaznivý trend predaja v Číne vydrží

Spoločnosť Volkswagen (VW) je optimistická v tom, že priaznivý trend v Číne v oblasti predaja z uplynulých dvoch štvrťrokov bude pokračovať. Povedal to v nedeľu šéf spoločnosti v Číne Jochem Heizmann. V tomto roku plánuje spoločnosť investovať 4 mld. eur do spoločných podnikov v Číne. Firma sa bude v ďalších rokoch zmeriavať na zvyšovanie podielu vozidiel SUV a vozidlá poháňané novými typmi energií.

Predaj spoločnosti VW sa v Číne v minulom roku znížil o 3,4 % na 3,5 mil. áut. Spoločnosť zaostáva za prudkým rozvojom v oblasti SUV, keďže má v ponuke relatívne menej produktov. To by sa malo zmeniť, keďže značky VW, Audi a Škoda by mali ponúknuť v najbližších rokoch 10 modelov SUV. VW zároveň odhaduje, že do roku 2020 predá v Číne dva milióny áut poháňaných novými druhmi energií.

Automobilka však naďalej čelí emisnému škandálu. Odborárski lídri skôr v apríli obvinili šéfa značky VW Herberta Diessa, že sa snaží využiť škandál, aby firma mohla prepúšťať. Diess však v nedeľu vyjadril presvedčenie, že sa vedeniu a odborom podarí nájsť dohodu v oblasti škrtania nákladov. Zároveň signalizoval ochotu splniť niektoré požiadavky pracovníkov. „VW sa rapídne mení, podľa mňa výrazne k lepšiemu. Som presvedčený, že toto spolu zvládneme,“ povedal Diess. „Už sme urobili veľa, samozrejme môžeme urobiť viac,“ povedal Diess.

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.

Súvisiace články

Aktuálne správy